Animatie - videoclip maken
Geen praatjes zonder plaatjes. Beeld maakt sneller indruk dan woorden. Met animaties kun je een krachtige sfeer neerzetten. In deze workshop ga je aan de gang met de wondere wereld van het beeld. Maak keuzes met behulp van een blue screen uit achtergronden waarin je zelf figureert. De docent verwerkt met de groep de beelden tot een korte animatie.

Docent
Tijs Hendrikx studeerde dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, richting Illustratieve Vormgeving. Hij is werkzaam als illustrator, animator en art director. Hij maakte illustraties voor verschillende tijdschriften en deed de art direction voor diverse Nederlandse korte films, zoals Night Shot en Buren.

Argentijnse Tango
De tango ontstond honderd jaar geleden in de immigrantencultuur van Buenos Aires, Argentinië. De ingetogen en tegelijkertijd passionele dans kent steeds meer liefhebbers.
Het is dan ook een prachtige combinatie van stijlvolle passen en verrassende wendingen gebracht op vaak ontroerende muziek. In deze workshop leer je de basis van de Argentijnse tango. Je kunt je alleen opgeven, maar aanmelden in koppels heeft de voorkeur. Want bij de tango gaat het om de vonk tussen jou en je danspartner...

Tangodocenten
Marjon Reinders en Mark Soekarjo geven les bij Tangoschool el Gancho, die in 1989 door Marjon werd opgericht. Daarmee is el Gancho één van de oudste tangoscholen van Nederland. Mark en Marjon treden ook regelmatig op en geven daarnaast trainingen en workshops aan bedrijven. Sinds het vorige Culture Clash Festival Lombok is de tangoclash uitgelopen op een definitieve samenwerking met toenmalig clashpartner Joris Linssen. Samen staan ze in de schouw-burgen met het programma Caramba: Joris zingt in het Nederlands vertaalde Mexicaanse liederen, waarbij Mark en Marjon dansen. Meer informatie: www.elgancho.nl