Braziliaanse percussie
Samba is Braziliaanse percussie: slagwerk dus. Van grote diepe bastrommels die door je hele lichaam denderen tot venijnige kleine trommeltjes met een hoge felle klank die zorgen voor de pit. Het Carnaval in Rio? Dan hoor je zeker opzwepende, swingende en spetterende samba-ritmes. Samba ontstond in de tijd dat uit Afrika slaven werden gehaald om te werken op de plantages van rijke Braziliaanse boeren. De erbarmelijke omstandigheden noopte de slaven hun emotie en melancholie te uiten met middelen als potten en pannen. Vandaag de dag zijn de samba-instrumenten ontwikkeld en uitge-balanceerd. Deze workshop staat garant voor een bruisende dag vol Braziliaanse energie!

Docent
Onno Borkes speelt ruim tien jaar samba in diverse bands en formaties. Door zijn enthou-siasme weet hij ook anderen te besmetten met het sambavirus. Hij geeft les in Utrecht aan zijn sambaschool Samba Sabor! Vorig jaar zat deze workshop snel vol. Schrijf je dus snel in! Meer info: www.SambaSabor.nl.

Buikdansen
Het is één van de vele kunsten uit het Midden-Oosten: buikdansen. Vrouwen in prachtige gewaden, met kleurrijke sluiers en met glitters versierde doeken rond de heup. De dans vergt concentratie én losse heupen om de buik apart van de rest van het lichaam te laten bewegen. In de workshop buikdansen leer je de basisbeginselen. Daar horen ook sierlijke bewegingen van armen, handen en hoofd bij. Want die maken het buikdansen pas helemaal af. Neem een mooie doek mee die je om je middel kunt binden. Dat ziet er meteen al goed uit!

Docente
Nancy Hopkinson is all-round sportinstructrice en geeft cursussen dans, body workout en fitness. De laatste jaren specialiseerde zij zich in buikdansen. Om haar stijl te verfijnen, volgde ze zomer 2003 lessen in Turkije.