Hennaschilderen
Rond bruiloften en op bijzondere feestdagen laten vrouwen en meisjes vaak fijne hennaschilderingen maken op hun handen of voeten. In prachtige aardetinten wordt met fijne naalden een zeer fijne versiering getekend met dunne henna. In deze workshop leer je de basisbeginselen van het maken van hennaschilderingen, de symbolische betekenis en de rijke geschiedenis van deze kunst. Alia en Rachida nemen zelf de benodigde materialen en fotoboeken vol prachtige voorbeelden mee. Laat je betoveren door de rijkdom van de Arabische cultuur.

Docenten
Alia Benslimane en Rachida weten werkelijk àlles van hennaschilderen. Samen geven ze regelmatig workshops aan belangstellenden. Rachida is afkomstig uit Casablanca (Marokko), waar zij het hennaschilderen heeft geleerd. Alia Benslimane opende dit jaar haar eigen winkel: Alia's Bazaar. Nieuwsgierig? Ga eens langs en bezoek haar winkel met snuisterijen, tapijten, boeken, tafels en servies aan de Antonius Mattheuslaan 36 in Utrecht.

Mozaïek
Voor mooie mozaïeken hoef je tegenwoordig niet meer naar Barcelona. In Utrecht en andere steden zijn immers ook prachtige stukken te vinden. Wat te denken van de kleurrijke Marokkaanse tafels die de laatste jaren enorm trendy zijn geworden? In deze workshop leer je de techniek van de mozaïek. Je maakt een klein werkstuk, dat je daarna natuurlijk mee naar huis kunt nemen. Met veel kleurrijke tegels kan iedereen een mooi resultaat behalen. Wij zorgen voor de materialen. Je hoeft dus thuis niet de boel aan diggelen te slaan om aan deze lessen mee te doen.

Docente
Suus Goessens geeft regelmatig workshops mozaïek. Ook maakt zij kunstwerken in opdracht. Haar motto is: 'Iedereen kan mozaïeken à la Gaudi'. Haar ervaringen met kinderen en volwassenen zijn hiervan het ultieme bewijs!