Noord-Afrikaanse ritmes
Noord-Afrika is rijk aan verschillende muziekvormen en daarbijbehorende ritmes. In vergelijking met de westerse muziek is het ritme daarin veel belangrijker en bepalend voor de sfeer. Ritmes als die van de Algerijnse raï en de Marokkaanse shaabi zijn in Nederland ook steeds vaker te horen. In deze workshop leer je de basis van de bendir te beheersen. De bendir is een 'raamtrommel': onder het vel is een snaar gespannen waardoor je bij bespeling het typische 'tzzz-tzzz'-geluid hoort. In de workshop leer je samen heerlijk dansbare ritmes klappen en spelen op de bendir. Samen met andere kleine percussie geeft dat een boeiend luisterspel.

Docente Simone Baddou is gespecialiseerd in percussie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Zelfs bespeelt ze als percussioniste onder meer de bendir en de riqq in de groepen Al Andalus (klassieke muziek uit Irak), Sumer (populaire muziek uit het Midden-Oosten) en 'Schipbreuk in hoepelrok' (een theaterproductie met muziek en dans uit de Barok en Noord-Afrika).

Poetry Slam
Hoe schrijf je een gedicht? Welke woorden staan erin? Moet het rijmen? In deze workshop ga je gedichten schrijven. De onderwerpen neem je zelf mee in je hoofd of je hart. Of je plukt ze van de straat. Verder heb je niets nodig. In de workshop poetry slam leer je bovendien hoe je gedichten goed kunt voordragen. Oefening baart kunst!

Docent Quirien van Haelen is 23 jaar en staat nu al in de Dikke Komrij. Hij schrijft lichte poëzie voor diverse bladen, heeft een bundel en was onder andere als poetry slammer te zien op festival Lowlands, BNN en MTV. Eerder was Quirien te zien en te horen in De nacht van het gedicht, De nacht van het sonnet en op Poetry International. Meer info: www.quirien.com