Portrettekenen
Begin je bij de omtrek, met de mond of de neus? En zitten ogen wel echt in het midden van een gezicht? In deze workshop leer je de basis van het portrettekenen. En dat begint met heel goed kijken. Je hoeft geen Rembrandt te zijn om aan deze workshop mee te doen. Wij zorgen voor papier en tekenmaterialen, zelf hoe je niets mee te brengen. Of heb je nog een draagbare ezel op zolder? Vooruit, die mag eventueel mee.

Docent
Jeroen van der Donk studeerde in de jaren negentig af aan de Amsterdamse Rietveld academie. Zijn specialisatie: industriële vormgeving. De afgelopen jaren heeft hij diverse workshops portrettekenen gegeven. Daarnaast werkt hij in de gezondheidszorg als creatief docent.

Rap
Freestyle is snel en gepeperd improviseren met klare taal! Dat doe je op een afwisselende beat met bijpassende flows. In deze workshop leer je eerst de basistechniek van het rappen. Daarna ga je zelf een raptekst schrijven op een beat. Over wie je bent, wat je doet en wat je plannen zijn. Die ga je vervolgens profi rappen.

Docenten
Lange Frans en Baas B. zijn ware professionals. Deze zomer stonden ze in de top 40 met het nummer Moppie, waarvan de clip ook bij The Box en TMF was te zien. In 2001 wonnen ze de Most Wanted talentenjacht. Het jaar daarna werkten Lange Frans en Baas B. mee aan het verzamel-album Home grown. Zij leverden daarvoor de nummers Snor en Flinterdunne Flensjes. Dit jaar deden Lange Frans en Baas B. mee aan het project Rap4Rights in Honduras en schreven daar een mooie rap over straatkinderen. Het duo staat garant voor een pittige workshop. Meer info: www.D-men.nl