Reportagefotografie
Hoe maak je een bijzondere foto? Zo eentje waar je trots op bent. Die niet in onder in een la eindigt, maar ingelijst aan de muur. In de workshop leer je de basis van de reportagefotografie. Aan de orde komen belichting, perspectief en onderwerpskeuze. Je gaat op bezoek bij een of meer andere work-shops. Het ontwikkelen en afdrukken laten we doen, want dat is een vak apart. Aan het eind van de middag maak je een tentoonstelling van alle foto's. Tijd voor je eerste expositie? Schrijf je nu in!

Docent, kunstenaar en fotograaf
Peter Nauta studeerde in 1993 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Peter organiseert regelmatig eigen- en groepsexposities, zoals bij het festival Springdance en de tentoonstelling De verleiding van Antonius in Lombok. Oktober dit jaar is in de bibliotheek Utrecht zijn tentoonstelling 'Portrettering' te zien, waarvoor Peter vele medewerkers van de bieb fotografeerde. Peter Nauta is fotografiedocent bij onder andere Kade Ateliers, de Firma Kunst en Genoegen (Utrecht), museum de Lakenhal (Leiden) en Stichting Buitenkunst. Meer informatie: www.kadeateliers.nl/nauta

Sambareggae
Nog geen genoeg van de zomer? Kies dan voor deze workshop! Samba is een snelle Braziliaanse dans. Reggae is soepel en zwoel. Sambareggae is hier een uitdagende en uitbundige mix van. Een dans met swingend bodywerk, pittige pasjes en up-tempo dans. En dat op heerlijke, warme latin muziek. Je hoeft je trouwens niet in koppels op te geven. Want sambareggae dansen, dat kan heerlijk in je eentje of met een hele groep!

Docente
Coretta Scherptong is professioneel sambadocente en zette de succesvolle danssectie van Batedeira op. Ook trad ze op met dansgroep Tudo Bem en werkte ze van daaruit veel samen met diverse sambabands. Momenteel bouwt Coretta haar danscarrière uit in Spanje, waar ze met een groot gezelschap Braziliaanse artiesten optreedt in capoeira- en sambashows. Op het Culture Clash Festival Lombok 2003 wist Coretta samen met haar cursisten binnen een dag een bruisend en spetterend optreden neer te zetten.